Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони підуть на Яценюка тільки за "ядро" коаліції

Вівторок, 4 грудня 2007, 07:48

В.о. голови МЗС, депутат від блоку "НУ-НС" Арсеній Яценюк може стати компромісною кандидатурою на посаду спікера Верховної Ради лише в тому разі, якщо Партія регіонів стане ядром майбутньої об'єднаної коаліції.

Про це заявила "Німецькій хвилі" депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

"Якщо ми висунемо спільного кандидата, ми будемо за нього голосувати, якщо це буде кандидат лише від однієї частини України, я схильна думати, що ми не будемо брати участь у голосуванні", - повідомила вона.

Водночас, за словами Герман, застережень по суті щодо кандидатури Яценюка Партія регіонів не має, оскільки є досвід конструктивної співпраці з ним в уряді.

Вона зазначила, що Партія регіонів затвердить свою позицію щодо голосування по кандидатурі Яценюка на посаду спікера Верховної Ради парламенту у вівторок вранці: перед засіданням парламенту "регіонали" проведуть відповідну політраду.

Водночас, Герман висловила сподівання, що Партія регіонів знайде компроміс і з президентом, і з пропрезидентською політичною силою та стане ядром майбутньої, за її словами, "об’єднаної коаліції".

* * *

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що Яценюк був би гарним спікером. "Моя особиста позиція: я абсолютно підтримую його й вважаю, що це буде гарний спікер", - сказав він в ефірі "Першого національного" у понеділок.

На думку Чорновола, кандидатура Яценюка може влаштувати фракцію Партію регіонів на посаді голови Верховної Ради, передають "Українські новини".

Чорновіл підкреслив, що рішення щодо підтримки кандидатури Яценюка на цю посаду Партія регіонів прийме на засіданні фракції у вівторок, однак зазначив, що пропонуватиме фракції не брати участь у голосуванні з обрання спікера.

На його думку, це голосування повинне стати випробуванням для коаліції.

"Вона (коаліція) повинна довести, що може перейти цей рубіж. Якщо вона не може його перейти, то, вибачте, про яку коаліцію далі говорити", - сказав Чорновіл.

Оцінюючи В'ячеслава Кириленка, кандидатуру якого раніше фракція "НУ-НС" висувала на посаду спікера Чорновіл сказав, що вважає його нездатним консолідувати парламент. "Там занадто багато особистих амбіцій", - сказав він.

Як відомо, фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" вирішила висунути кандидатуру Яценюка на посаду голови парламенту. Раніше "НУ-НС" висував на посаду голови Верховної Ради кандидатуру Кириленка, але той взяв самовідвід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування