Тимошенко пропонує запакувати Яценюка разом з кандидатом опозиції

Вівторок, 4 грудня 2007, 09:31

БЮТ пропонує провести одночасне таємне голосування одразу за всю президію Верховної Ради.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.

"Я повністю розділяю позицію свого колеги, В'ячеслава Кириленка, що нам треба чесно, пропорційно розподіляти владу у парламенті між більшістю і меншістю", - зазначила лідер БЮТ.

"І тому, як перший крок, ми могли б запропонувати посаду одного з заступників голови Верховної Ради опозиції", - додала вона.

Тимошенко наголосила, що "для того, щоб не було сумнівів, що більшість чітко дотримається цих зобов'язань, (ми пропонуємо) так як це передбачено регламентом, проголосувати таємно бюлетенями, але проголосувати одночасно за президію парламенту".

"Це буде перший крок, який буде демонструвати волю більшості у Верховній Раді - віддати права по контролю, по дотриманню всіх процедур у регламенті, опозиції", - заявила лідер БЮТ.

"Тому ми готові одним із першим прийняти законопроект про опозицію, який буде узгоджений з меншістю і давати можливість здійснювати контроль за діями влади", - додала вона

За словами Тимошенко, БЮТ "одностайно проголосує за узгоджений з опозицією законопроект".

"Сьогодні перший день, перший крок, коли ми своїм спільним голосуванням мусимо довести здатність демократичної коаліції. Я всім нам бажаю успіхів і вважаю, що ми цей іспит пройдемо", - додала лідер БЮТ.

Свій виступ Тимошенко розпочала із заклику вшанувати хвилиною мовчання шахтарів, що загинули внаслідок вибухів на шахті ім. А. Засядька.

Крім того, лідер БЮТ запропонувала створити у парламенті тимчасову слідчу комісію, яка б розслідувала витрачання коштів у вугільній галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News