Росія досі не відповіла по Керченській протоці

Вівторок, 4 грудня 2007, 11:30

Україна й досі не отримала відповіді від Російської Федерації на свої запити щодо ситуації в Керченській протоці.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця на брифінгу у вівторок, повідомляє Ліга.

"Поки що Росія нам не надала інформації на наші запити щодо тих кораблів і шкоди, яку було завдано аваріями цих кораблів", - сказав, зокрема, Дещиця.

За його словами, 29 листопада відбулося спільне засідання україно-російської робочої групи з подолання наслідків стихійного лиха в Керченській протоці. На засіданні було ухвалено рішення про те, що російська сторона "буквально в ці дні – 3-4 грудня – відповість на запит української сторони".

"На сьогоднішній ранок інформації поки що до нас не надходило", - заявив керівник прес-служби.

Немає даних і про те, що Україна і Росія, як домовлялися, підготують спільну заяву по екологічній ситуації в Керченській протоці.

Дещиця упевнений, що такі спільні дії - в інтересах як України, так і Росії. Зокрема, сторонам необхідно якомога раніше з'ясувати всі обставини й установити дійсну картину цієї катастрофи, щоб визначити шляхи її подолання.

"Ми сподіваємося, що російська сторона якомога раніше відповість на наші запити", - сказав керівник прес-служби МЗС України.

Як відомо, по ситуації в Керченській протоці Міністерство закордонних справ України зверталося з запитами в МЗС Російській Федерації. Були спрямовані в цілому три ноти, перша з яких – відразу ж після катастрофи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування