Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "НУ-НС" пропонують пакет - "щоб ніхто не заблудився"

Вівторок, 4 грудня 2007, 11:53

Фракції "Наша Україна – Народна самооборона" та БЮТ підтримали рішення про пакетне голосування за президію Верховної Ради, де б посада першого віце-спікера належала опозиції.

Відповідне рішення було підтримано на спільному засіданні двох фракцій у Верховній Раді.

"Якщо Адам Мартинюк буде порушувати регламент, буде діяти проти Конституції і закону, буде ще щось не таке робити, значить ми просто проголосуємо і замінимо його на іншого представника опозиції", - сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час обговорення.

Вона звернула увагу на те, що "на сьогоднішній день у переговорах, що були проведені, жодна з фракцій не погодилася голосувати за пакет".

"Для нас сьогодні завдання номер один - обрати голову Верховної Ради. І щоб ніхто, випадково або з наміром не міг провалити кандидатуру від демократичної коаліції", - наголосила Тимошенко.

"Я вважаю, що ми мусимо йти з серйозною гарантією і робити на цю тему певні поступки. Думаю, що зараз, маючи більшість, ми від всіх ризиків застраховані відносно неконструктивної роботи Мартинюка", - додала вона.

Перед цим представники "НУ-НС" висловлювали незадоволення пропозицією віддати посаду першого віце-спікера члену Компартії Адаму Мартинюку.

"Стиль роботи Мартинюка як спікера засідань показує, що цю небезпеку не можна недооцінювати. Досі завжди перший віце-спікер був правою рукою голови Верховної Ради", - зауважив Юрій Ключковський.

"Я не уявляю собі роботи, при якій голова не може покинути засідання, поклавши обов'язки на людину, яка має діаметрально протилежні погляди, у тому числі і щодо виконання норм регламенту", - додав він.

Ключковський наголосив: "Щоб ми потім не мали проблеми відкликання його, я пропоную на ці граблі зараз не наступати".

У свою чергу кандидат на посаду спікера Арсеній Яценюк зазначив, що "це нормальна європейська демократична практика, коли ми пропонуємо крісло першого заступника голови Верховної Ради опозиції".

"Будь-які керівні органи формуються через 226 (голосів). Тобто, як призначили голову Верховної Ради і віце-спікерів, так само і звільнили через 226", - зазначив Яценюк.

"З огляду на два попередніх (пункти) і для формування 100% достовірності, що у нас ніхто нікуди не заблудиться при прийнятті остаточного рішення, пропоную підтримати пропозицію щодо пакетного голосування", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування