Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Регіонів назвали умови "пакету" – потурати не будуть

Вівторок, 4 грудня 2007, 12:29

Представник фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл запевняє, що його фракція не підтримуватиме кандидатури, висунуті демократичною коаліцією на посади в президію Верховної Ради для того, щоб коаліція самотужки пройшла "тест на міцність".

"Ми зараз даємо можливість помаранчевій коаліції пройти тест на життєздатність", - сказав він у коментарі "Українській правді".

За словами Чорновола, якщо Партія регіонів почне "підкидувати їм голосів то на спікера, то на прем’єр-міністра, а потім виявиться, що в цій коаліції немає 226 голосів, то це буде просто потурання хаосу в парламенті".

Разом із тим він додав, що пакетне голосування по президії Верховної Ради можливе "в тому випадку, якщо або буде інший формат коаліції, або коаліційні домовленості не спрацюють і буде сформовано президію для того, щоб розблокувати роботу парламенту".

Чорновіл також сказав, що імовірна кандидатура на посаду першого віце-спікера у Партії регіонів не обговорювалася, однак висловив думку, що під час голосування цю посаду "автоматично забронюють" за опозицією без прив’язки до конкретного прізвища, тож опозиція зможе визначитися з цим питанням пізніше.

Коментуючи створення ситуативної більшості у парламенті у вівторок (коли у питанні визначення предметів відання комітетів ВР фракція Партії регіонів голосувала разом з БЮТ і "НУ-НС") він сказав, що "це ще буде не один раз".

"Ми по чотириста з чимось голосів будемо давати за деякі проекти", - сказав він, додавши, що подібне голосування буде відбуватися по питаннях, що не є "сферою відання" коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...