Кличко звинуватив Черновецького в "тіньових схемах"

Вівторок, 4 грудня 2007, 15:15

Блок Віталія Кличка в Київраді вважає, що питання озеленення Києва міська влада перетворила у власний рентабельний бізнес.

На їхню думку, "саме з метою приховати тіньові схеми в процесі озеленення міста Київська міська державна адміністрація (КМДА) саботувала на минулому пленарному засіданні Київської міської ради ініціативи опозиції, а також доручення президента щодо упорядкування зелених зон столиці".

Про це йдеться в заяві блоку, повідомляє Ліга.

"Спочатку з дозволу КМДА безконтрольно і за безцінь вирубуються тисячі дорослих дерев, і звільнені території продають під будмайданчики. А потім "ділки" з адміністрації отримують гроші за вибіркове озеленення молодими саджанцями. Причому офіційна компенсація за знищення великого дорослого дерева значно менша витрати на посадку молодого саджанця", - говориться в ньому.

На думку представників блоку, закупівля 1 тис. німецьких саджанців - економічно не обґрунтований крок, що має ознаки корупції. Їхня вартість завищена майже втроє.

"Досі "Київзеленбуд" витрачав на подібні дерева (зокрема, з Польщі) від 1 до 1,5 тис. гривень, з огляду на посадку в ґрунт. Нинішні липи придбані по 4 тис. гривень за дерево. У результаті такого обороту кияни втратили близько 5 тис. мінімальних заробітних плат", - підкреслюється в заяві.

Як відомо, депутати Київради не прийняли пропозицію постійної комісії з питань екологічної політики про обмеження знищення зелених насаджень у Києві. За ухвалення такого рішення проголосували тільки 53 депутати при необхідному мінімумі в 61 голос.

Зокрема, голова комісії Анатолій Коваленко, у приклад необхідності прийняття такого рішення, зазначив, що тільки 4 розпорядження голови КМДА від 10 і 16 серпня цього року дали дозвіл на знесення 792 дерев, 80 кущів і 6493 кв. метра газонів у центрі міста (у Печерському районі). Подібна ситуація спостерігається і в інших районах Києва.

У рішенні пропонувалося доручити КМДА при підготовці розпоряджень Київрада про дозволи на видалення зелених насаджень: включати до складу комісії з обстеження зелених насаджень у кожному районі Києва представників від екологічної комісії Київрада, якщо видаленню підлягають понад 50 дерев або зелених насаджень на території загального користування, відповідно до Програми розвитку зеленої зони Києва до 2010 року.

Київський мер Леонід Черновецький доручив "Київзеленбуду" використовувати додаткові кошти на поліпшення санітарного стану міста і заміну засохлих дерев. Для цього буде залучено 5 млн. грн., акумульованих на спецрахунку об'єднання і районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень.

Київ займає площу 83 тис. 558 га, з них скверів і лісопаркових зон - 56 тис. 505 га. У місті нараховується 140 парків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
Усі новини...