Регіони заступилися за досягнення Януковича

Вівторок, 4 грудня 2007, 16:35

Партія регіонів заперечує інформацію про негативну оцінку діяльності уряду Віктора Януковича низкою експертів, оприлюднену у понеділок за результатами опитування.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"3 грудня 2007 року деякі Інтернет-видання розмістили матеріал, в якому йдеться про те, що якась загадкова група науковців-експертів у складі 25 чол. дала негативні оцінки роботи уряду В.Ф.Януковича", - сказано в повідомленні.

"Останнім часом це вже не перше недостовірне повідомлення, яке має політичне і відверто наклепницьке спрямування, щоб принизити успіхи роботи уряду В.Ф.Януковича. Об’єктивні дані вітчизняної статистики та міжнародних рейтингових організацій свідчать про інше", - зазначається у спростуванні за підписом депутата Сергія Льовочкіна.

При цьому у повідомленні зазначається, що "основним показником оцінки успішності діяльності урядів у сфері економіки у світовій практиці є показник приросту реального валового продукту (ВВП)".

Згідно з таблицею, яку наводить Партія регіонів, динаміка приросту ВВП виглядає наступним чином: 2003 та 2004 рік (уряд Януковича) – 9,6% та 12,1% відповідно; лютий-вересень 2005 року (уряд Юлії Тимошенко) – 2,8%; вересень-грудень 2005 року та січень-серпень 2006 року (уряд Юрія Єханурова) – 2,7% та 5,7% відповідно; серпень-грудень 2006 року та січень-жовтень 2007 року (знов уряд Януковича) – 7,1% та 7,3% відповідно.

"Отже, діяльність уряду В.Ф.Януковича, як у 2003-2004 рр., так і у 2006-2007 рр. була найбільш успішною. Але очевидно, що в цей політичний момент комусь дуже хочеться все показати навпаки", - сказано в повідомленні.

Крім того, Льовочкін зазначає, що "за даними міжнародних оціночних та рейтингових агентств, а також міжнародних фінансових організацій, оцінка економічної свободи та умов ведення бізнесу у 2007 р. порівняно з 2005-2006 рр. не погіршилась".

"Більше того, за даними тижневика "Economist", в рейтингу привабливості умов для ведення підприємницької діяльності на 2008-2012 рр. Україна піднялась на 5 позицій порівняно з рейтингом на 2003-2007 рр. Такий рейтинг розраховується за 90 показниками та за спеціальною методологією. Сюди входять показники корупції, тінізації економіки і податкового навантаження та багато інших", - переконує він.

Також у повідомленні зазначається, що "за оцінкою провідної міжнародної організації по боротьбі з корупцією "Transparency International", за 10-бальною шкалою (0 – висока корумпованість, 10 – відсутність корупції) рівень корупції в Україні оцінено: у 2005 р. – 2,6 бала, у 2007 р. – 2,7 бала". "Це – об’єктивні оцінки спеціальної міжнародної організації, а не аматорські спроби нефахових експертів", - наголошують у ПР.

"Статистика переконливо свідчить, що у 2007 р. покращились практично всі економічні і соціальні показники, зросло виробництво практично у всіх галузях економіки і регіонах, стабільною була гривня, грошово-кредитна і банківська політика", - стверджується в заяві.

"Це – офіційні дані статистики і оцінки міжнародних організацій за великою кількістю показників, а не кулуарне опитування невеличкої групи науковців з сумнівною постановкою завдання чи замовленням", - наголошується у спростуванні ПР.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...