Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пообіцяв віддати крісла опозиції

Вівторок, 4 грудня 2007, 20:47

Новообраний спікер Арсеній Яценюк пропонує віддати керівні посади парламенту опозиції.

Про це він сказав, вимовляючи урочисту промову після оголошення його спікером.

"Я думаю, що це буде проявом нового українського парламентаризму, якщо ми всі разом запропонуємо опозиції відповідні посади у керівництві Верховній Раді. Це буде по-європейськи, по-демократичному", - сказав Яценюк.

"Незважаючи на те, що одна половина залу не дочекалася оголошення результатів виборів, Я планую бути головою Верховної Ради України як цілісного органу. Кожен депутат буде почутий, кожна фракція буде мати рівні права, і ми будемо формувати дієздатний орган, який спрямований на розбудову України", - додав він.

"Той, хто хоче працювати, буде мати можливість це зробити. Той, хто не захоче працювати, нам навряд чи з ним по дорозі", - зазначив Яценюк.

Він також назвав проведення дострокових парламентських виборів "вольовим конституційним рішенням президента".

"Сьогодні ми довели, що коаліція створена не тільки на папері, вона ефективно працює і буде працювати. Наступним кроком буде формування нового демократичного українського уряду", - сказав Яценюк.

Він подякував представникам опозиції за те, що "дали можливість проголосувати і провести одні з перших у стінах парламенту демократичні і непідкупні, без політичної корупції, вибори".

Після промови Яценюка усі депутати встали і заспівали гімн України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування