Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готує ґрунт для торгів з Регіонами в Раді?

Середа, 5 грудня 2007, 09:45

У вівторок представники БЮТ, всупереч обіцянкам, що були дані президенту Віктору Ющенку, внесли в парламент проект закону про скасування призову в збройні сили України з 1 січня 2008 року.

За інформацією джерел у БЮТ, цей документ може стати предметом торгу з "іншими політичними силами", однак уже ввечері представники БЮТ заговорили про відкликання свого законопроекту, пише "Комерсант-Україна".

Законопроект зареєстрували члени фракції БЮТ Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Андрій Портнов, Андрій Кожем'якін та Олександр Скибинецький.

Відмова від призову в 2008 році була одним з пунктів домовленості між БЮТ і блоком "Наша Україна – Народна самооборона" про створення коаліції.

Водночас президент наполягає на виконанні держпрограми розвитку ЗСУ на 2006-2011 роки, що передбачає перехід на контрактну службу тільки в 2010 році.

Позицію глави держави підтримує міністр оборони Анатолій Гриценко. Крім того, Ющенко вже підписав указ про чергові призови на термінову військову службу в квітні-травні і жовтні-листопаді 2008 року.

Свій законопроект Тимошенко внесла всупереч обіцянці, даній президенту Віктору Ющенку, "не подавати низку законопроектів", один із яких стосувався контрактної армії.

За інформацією видання, у БЮТ не розраховують на підтримку "НУ-НС" і не виключають, що документ може стати предметом політичних торгів.

"Щойно в Партії регіонів виникне необхідність вирішити яке-небудь значне питання, ми відразу запропонуємо підтримати його (законопроект) в обмін", – заявило джерело в БЮТ.

Портнов також припускає, що, якщо БЮТ не зможе переконати своїх партнерів по коаліції в доцільності ухвалення законопроекту, за нього можуть проголосувати "інші політичні сили".

У Міноборони продовжують діяти в рамках раніше затвердженої держпрограми розвитку ЗСУ на 2006-2011 роки.

"Інший варіант у військовому відомстві і не розглядається... Навіть якщо цей законопроект буде прийнятий, президент накладе на нього вето", – заявив прес-секретар глави Міноборони Андрій Лисенко.

Не відомо, що вплинуло на депутатів БЮТ, але вже у вівторок ввечері вони заявили про намір відкликати і "допрацювати" законопроект.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...