Тимошенко вважає, що для України з "Газпромом" ще не все закінчено

Середа, 5 грудня 2007, 12:45

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко сподівається після формування нового уряду повернутися до переговорів з "Газпромом" щодо поставок природного газу в Україну.

Про це вона сказала, коментуючи енергетичну політику уряду Віктора Януковича.

"Встановлення ціни на російський газ для України 179,5 доларів за тисячу куб. м засвідчує повний і безумовний провал як енергетичної політики уряду Януковича, зокрема, так і всієї політики цього уряду загалом", - заявила Тимошенко.

"Бездарно почали – безславно закінчили – оце все, що можна сказати про діяльність Кабінету міністрів впродовж півтора року його існування", - додала вона.

Лідер БЮТ нагадала, "як Янукович та його партія йшли на вибори під гаслами дешевого газу з Росії, а в результаті ми отримали одну з найвищих цін у Східній Європі".

"Це при тому, що Росія спочатку погоджувалася на ціну 160 доларів за тисячу кубів. Але, як бачимо, ділки з уряду Януковича після "тяжких та виснажливих переговорів" все ж змогли переконати менеджмент "Газпрому" накинути нам ще двадцять доларів", - відзначила вона.

Тимошенко звернула увагу на те, що "ціна на газ за останні два роки виросла втричі, а ціна за транзит всього на шість відсотків".

"Як можна назвати таку політику? Газосховища України віддані на поталу тому ж таки "РосУкрЕнерго" за ціною, що у 25 разів менша за реальну. Як назвати таке? Це повномасштабна корупція, що загрожує основам енергетичної безпеки України", - заявила вона.

"Провалити і втратити те, що в принципі провалити і втратити неймовірно складно – це ще одна "стратагема" цього Кабінету міністрів", - додала лідер БЮТ.

Оцінюючи енергетичну політику уряду Януковича, Тимошенко сказала, що "ця політика цілком відповідає інтересам прем'єра та його окремих міністрів, але не має жодного відношення до національних інтересів України".

Лідер БЮТ відзначила, що "відразу після формування нового професійного демократичного уряду у нас є шанс розпочати нову конструктивну розмову з російськими колегами, яка виключить присутність посередників в енергетичних відносинах між Україною та Росією".

"За повний провал енергетичної політики і сприяння корупції в енергетиці, цій команді, яка сьогодні ще називається "в.о. уряду", доведеться відповідати", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування