Прибрати Черновецького важче ніж Добкіна. Через статус

Середа, 5 грудня 2007, 13:38

Лідер блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрій Луценко виступає за те, щоб створити слідчу комісію не тільки щодо діяльності мера Харкова Михайла Добкіна, але й мера Києва Леоніда Черновецького.

"Я впевнений, що має бути парламентська слідча комісія і по Києву, і по Харкову", - сказав Луценко, коментуючи ініціативу своїх колег, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Луценко зауважив один принциповий момент: "Є принципова різниця – в діючому законодавстві є статті, які прямо дають відповіді, як змінити мера, який ганьбить місто".

"Губернатор області може напряму подати у Верховній Раді пропозицію про перевибори, і більшість в парламенті може їх проголосити без змін до законодавства. Звичайно, перед цим має попрацювати комісія, яка покаже, принаймні, основні порушення законодавства", - пояснив він.

По Києву вирішити це питання дещо складніше, адже згідно закону про спеціальний статус Києва як столиці України, міський голова одночасно є головою міськадміністрації. Тому методи зміни київської влади є складнішим, зазначив Луценко.

"Але спільна робоча група НУНС та БЮТ вже розробила два варіанти підходу до вирішення цієї проблеми. У свій час вони будуть запропоновані Верховній Раді. Перед цим також буде створено тимчасову слідчу комісію по перевірці діяльності київської влади", зазначив Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування