Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич називає коаліцію "тоталітарною" і йде в опозицію

Середа, 5 грудня 2007, 14:54

Міністр з надзвичайних ситуацій, депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає, що нинішню коаліцію демократичних сил треба називати "тоталітарною".

"Це буде чесно, враховуючи вчорашню процедуру голосування за обрання спікера ВР", - заявив він у середу перед початком засідання Кабінету міністрів журналістам.

Також Шуфрич повідомив, що вважає формат цієї процедури образливим для самого новообраного спікера парламенту Арсенія Яценюка.

"Ми вважаємо, що проведення голосування під буквально наглядом лідерів фракцій – це не що інше, як знущання та приниження самого принципу парламентаризму. І я абсолютно впевнений, що вчора, в першу чергу, принизили самого Арсенія Яценюка, обравши його саме у такий спосіб", - сказав він.

Шуфрич зазначив, що хоча Яценюк і обраний на сьогодні де-юре головою Верховної Ради, але "аби стати головою парламенту і де-факто, ще треба багато переосмислити з точки зору ганебної процедури нібито таємного голосування".

Також він повідомив, що у четвер о 9 годині ранку мають відбутися збори фракції Партії регіонів, на яких, зокрема, може бути розглянуто питання оскарження у судовому порядку результатів голосування за обрання спікера.

На запитання про те, чи має намір Партія регіонів брати участь у формуванні уряду, Шуфрич відповів, що за українським законодавством такого не може бути апріорі.

Також він сказав: "Якщо коаліція збережеться в нинішньому форматі, ні про яку участь Партії регіонів у формуванні уряду не може бути й мови. Ми переходимо до опозиції і будемо діяти відповідно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...