Черновецький розповів Ющенку про свої проблеми і насмішив весь зал. АУДІО

Середа, 5 грудня 2007, 16:41

Київський міський голова Леонід Черновецький виступає за зміни у виборчому законодавстві, зокрема за повернення до мажоритарної системи виборів на місцевому рівні.

Про це він заявив на нараді президента Віктора Ющенка з представниками органів місцевого управління, яка відбулася в середу.

"Потрібно терміново ліквідувати пропорційну систему виборів і зменшити число депутатів", - відзначив Леонід Черновецький, цитує його "Хрещатик".

На думку Київського міського голови, велика кількість депутатів у місцевих органах самоврядування не виконує свої обов’язки ефективно.

Черновецький навів приклади столиць європейських держав, де кількість депутатів в місцевих органах влади у декілька разів менша. Так, наприклад, в Женеві 4 депутати, а в Москві – 35.

За словами мера, в Європі з нього "сміялися через нашу кількість депутатів".

Щодо пропорційної системи виборів, столичний мер заявив, що люди голосують в основному за ім'я партійного лідера, а не за когось конкретного з депутатів.

"Після виборів у місцеву раду партії чомусь швидко забувають про своїх виборців. Коли існувала мажоритарна система, люди знали, що певний депутат вибраний на певній дільниці. І з нього питали", - нагадав мер.

"Зараз, якщо депутат не працює в комісіях, не з’являється на сесії, то вплинути на нього не може ніхто, крім його партійного керівництва. Я вважаю, що вибори в місцеві ради повинні проводитися на іншій законодавчій основі, щоб виборці могли контролювати депутатів, яких вони обрали", - відзначив Черновецький.

Мер Києва як завжди говорив дуже уривчато, збиваючись з думки, чим викликав гучний регіт на засіданні. "Українська правда" пропонує АУДІО з виступу Черновецького на нараді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...