Ющенко просить помовчати про газ і скоріше розібратися з Тимошенко

Середа, 5 грудня 2007, 17:04

Президент Віктор Ющенко закликає коаліцію якомога скоріше сформувати уряд та просить відповідальні сили утриматися від різких заяв, здатних загострити ситуацію в енергетичній галузі.

"Я закликаю парламентську коаліцію якнайшвидше сформувати уряд, який запропонує своє бачення стратегічного розвитку держави", - цитує слова президента його прес-служба.

"Переконаний, що новий уряд буде спроможний гідно та фахово вирішити всі проблеми, які дістануться йому у спадок від попередників", – додав глава держави.

Ющенко перелічив виклики у соціально-економічній сфері, що постали перед Україною і на які, сподівається президент, новостворений уряд зможе дати гідну відповідь.

Серед викликів, за словами глави держави, "неприпустимо високі показники інфляції, корупція, зловживання на митницях, незрозуміла формула газопостачання та встановлення ціни на енергоресурси".

"І президент, і коаліція, і майбутній уряд мають згуртуватися навколо виконання цих та інших завдань", - заявив Ющенко.

"Сьогодні відповідальним політичним силам необхідно відмовитися від різких заяв, здатних загострити соціально-економічну ситуацію в державі, зокрема в енергетичній галузі", – додав він.

Крім того, президент зауважив, що період між існуванням старого уряду та призначенням нового має пройти "максимально безболісно для людей та країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News