Кушнарьова збираються увічнити на стіні

Середа, 5 грудня 2007, 20:02

На будинку Харківської міської ради буде встановлено меморіальну дошку Євгену Кушнарьову.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на сайт Харківської міськради, що цитує слова заступника міського голови – директора департаменту з гуманітарних питань Вадима Ландсмана.

"З метою увічнення пам'яті видатного державного і громадського діяча,... почесного громадянина Харкова Кушнарьова Євгена Петровича члени виконкому вирішили встановити меморіальну дошку Є.П. Кушнарьову на будівлі Харківської міської ради", - йдеться у повідомленні.

Серед регалій Кушнарьова також зазначається, що він був народним депутатом I і V скликань, екс-головою Харківської міськради народних депутатів і його виконавчого комітету, головою Адміністрації президента та головою Харківської облдержадміністрації.

За інформацією Ландсмана, дошка буде встановлена в день річниці смерті Кушнарьова - 17 січня.

У поданій довідці зазначається, що "в цілому особа Кушнарьова як громадського, політичного діяча втілює собою цілу епоху в житті Харкова і харків'ян".

Як відомо, Кушнарьов помер 17 січня 2007 року в Ізюмській лікарні від отриманого напередодні поранення на полюванні.

За фактом смерті Кушнарьова прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за статтею "вбивство з необережності".

Згідно з офіційною інформацією прокурора області Василя Синчука, Кушнарьова було поранено пострілом з мисливського карабіна, який здійснив помічник-консультант народного депутата Дмитра Шенцева Дмитро Завальний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування