Ющенко назвав боєздатність "надпріоритетом"

Четвер, 6 грудня 2007, 07:23

Держава повинна зробити все для того, щоб Збройні Сили України якомога швидше, втім, відповідно до графіка, забезпечили перехід на контрактну основу і формування професійної армії.

Про це президент Віктор Ющенко заявив під час урочистостей з нагоди 16-ї річниці ЗСУ у середу, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави наголосив, що цей процес має супроводжуватися модернізацією армії.

"Ми говоримо про модернізацію озброєння, ми говоримо про нові соціальні стандарти", - підкреслив Ющенко, додавши, що підняття соціального статусу людини, яка служить в українському війську, – "великий соціальний обов’язок держави".

У своїй промові президент також підкреслив, що "боєздатність українського війська є сьогодні надпріоритетом".

Він звернувся до офіцерів із закликом зробити все необхідне, щоб кожен бойовий підрозділ ЗСУ був готовий виконати найскладніші та найвищі бойові завдання.

Окремо Ющенко торкнувся теми патріотичного виховання в українській армії та плекання історичних традицій українського війська.

"Ця робота – ключова до пробудження патріотизму в українській армії і всьому українському суспільстві", - сказав він.

Як приклад такої роботи президент навів створення військових музеїв, де провідна роль має належати Міністерству оборони, яке повинно показати всю історію українського війська.

"Все, що відноситься до військової пам’яті, все це ми повинні відродити", - наголосив Ющенко.

Президент також висловив переконання, що "сьогоднішня армія знаходиться в прекрасному періоді свого розвитку". У війську відроджується віра в те, що воно затребуване в суспільстві і відіграє у ньому унікальну роль, сказав він.

Верховний головнокомандувач ЗСУ привітав військовослужбовців із професійним святом. "Я хотів би побажати, щоб в кожній вашій родині панували щастя і добробут, а в вашому солдатському серці була велика безмежна віра в Україну", - сказав він.

Також з нагоди Дня Збройних Сил України Ющенко вручив військовослужбовцям і працівникам ЗСУ державні нагороди.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування