Янукович хоче "контрольні функції" не зважаючи, "хто завтра буде в опозиції"

Четвер, 6 грудня 2007, 09:30

Лідер Партії регіонів стверджує, що Партія регіонів не братиме участі у формуванні нового уряду разом з демократичною коаліцією.

"Ні, це виключено! Партія регіонів не буде вимагати собі який-небудь портфель", - сказав він в інтерв'ю кореспонденту газети "Комерсант-Україна".

"Я вам заявляю – ми не будемо брати участь у формуванні органів виконавчої влади. А от на контрольні функції, які повинні бути в опозиції, Партія регіонів претендувати, звісно, буде", - підкреслив Янукович.

"Що стосується парламенту, будемо вимагати, щоб дотримувався демократичний, квотний принцип формування комітетів. Що стосується самих комітетів, ми хочемо працювати в тих, котрі виконують контрольну функцію", - додав лідер Партії регіонів.

На питання, за які комітети у Верховній Раді 6 скликання готова боротися фракція Партії регіонів, він відповів: "Ми зараз саме вивчаємо це питання".

"І все, чого хочемо, щоб квота при розподілі посад голів комітетів була справедливою і затверджена парламентом на демократичних принципах. При цьому не має впливати той факт, що хтось зараз у коаліції, а завтра буде в опозиції", - заявив Янукович.

При цьому, на думку Януковича, "голосування за законопроекти у Верховній Раді буде ситуативним, в усякому разі в найближчому майбутньому".

"Тут дуже важливо не допустити порушень норм регламенту. Обіцяю, ми за цим будемо пильно стежити і контролювати ухвалення рішень сумлінно", - підсумував лідер Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування