З Нового року столичні парковки не прийматимуть живих грошей

Четвер, 6 грудня 2007, 10:58

Із 1 січня 2008 року в столиці буде запроваджено безготівкову форму сплати за паркування і блокування коліс.

Нововведення презентували у столичній держадміністрації, повідомляє "Хрещатик".

За словами директора КП "Київтранспарксервіс" Олени Поліщук, кількість авто в місті з року в рік зростає, а відтак потребує зміни існуюча система паркування.

"Для цього з Нового року планується ввести абонементні талони. Тобто розрахунок здійснюватиметься в залежності від III територіальних зон, на які поділено Київ", - пояснила вона.

За словами Поліщук, у першій територіальній зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість парковки становитиме 7 грн. за годину, у другій - 5 грн., у третій - 3 грн.

Вона додала, що водії зможуть користуватися талонами, обладнаними спеціальними чіпами та розрахованими на годину, день, місяць, квартал.

"До речі, талони I територіальної зони дійсні в усіх трьох зонах, II - тільки в другій і третій, а III лише в третій", - розповіла Поліщук.

"Окрім цього, сплатити за паркову можна і з мобільного телефону, завдяки SMS-повідомленню", - додала вона.

Щоправда, якщо термін паркування закінчився і авто перестояло зазначений у талоні час, або ж абонемент взагалі відсутній, контролер викликає службу блокування.

Звільнити автомобіль водій зможе, сплативши за прострочений час та розблокування. Вартість останньої послуги обійдеться йому в 100 грн.

Заступник голови КМДА Ірена Кiльчицька вважає, що нововведення допоможе не тільки впорядкувати систему паркування в місті, а й значно поповнити міську скарбницю.

"Запровадивши зональну оплату в 3, 5, 7 грн. на всіх існуючих парковках, з яких раніше щомісяця надходило 700 тис. грн., вдасться отримати вже до 10 млн. грн.", - констатувала вона.

"Отримані кошти спрямують насамперед на будівництво підземних і надземних паркінгів, розвиток міської інфраструктури", - додала Кільчицька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування