У Путіна вважають, що прем'єр Тимошенко потягне ковдру Ющенка на себе

Четвер, 6 грудня 2007, 15:23

У випадку обрання Юлії Тимошенко прем'єр-міністром, вона може спробувати перевести ключові питання в україно-російських відносинах на урядовий рівень.

Таку думку висловив член генради партії "Єдина Росія", директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.

"Якщо прем'єрство Тимошенко буде проголосовано, це буде означати, що в Україні, нарешті, на якийсь час виникла ясність у позиціях сторін. Тимошенко повернулася в минуле, у 2005 рік", - сказав Затулін.

Реклама:

"Оскільки вона поки зацікавлена, щоб зміцнитися у владі, не загострювати відносини з Ющенком, вона буде змушена підтримувати більшість заходів для форсування українізації, переписування української історії, витіснення російської мови", - додав він.

На думку Затуліна, "Тимошенко із самого початку намагатиметься переключити ключові питання російсько-українських відносин на урядовий рівень і буде думати про те, що сказати сходу і півдню України в 2008 році, щоб її вибрали президентом у 2009-му".

"Адже прем'єрство Тимошенко потрібно не саме по собі, а щоб підготувати умови успішної президентської кампанії. Це розуміють всі учасники політичного процесу", - наголосив він.

ВІДЕО ДНЯ

У той же час Затулін відзначив, що "не квапився б стверджувати, що усе буде гладко з призначенням прем'єром Юлії Тимошенко".

"У ході голосування за спікера була похована ідея створення широкої коаліції... виявилося, що ідейна сторона питання для Ющенка значно важливіша", - відзначив директор Інституту країн СНД.

Однак, вважає Затулін, рішення президента внести кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єра, "не значить, що він залишив надії перейти в контрнаступ за сприятливіших умов".

"І це не значить, що контакти з Партією регіонів будуть залишені їм геть-чисто", - наголосив він.

Затулін висловив думку, що Партії регіонів "потрібно зробити висновки – і кадрові, і пропагандистські" для того, щоб залишитися на вершині української влади.

"Якщо вона зможе зробити правильні висновки, провести осмислений аналіз і зайняти тверду позицію, це може бути основою для нового відродження Партії регіонів. Мова йде, безумовно, про президентські вибори в 2009 році", - пояснив він.

"І Тимошенко, і Партія регіонів, зайняті боротьбою за Ющенка, не звертали належної уваги на контакти між собою", - заявив Затулін.

"Дуже може бути, що на новому витку ми виявимо, що таке співробітництво можливе. Воно буде прологом переформатування уряду і коаліції, якщо справа до цього дійде", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування