Радник Черновецького обіцяє, що газети "не задушиш, не уб'єш"

Четвер, 6 грудня 2007, 15:43

Радник мера Києва з інформаційної політики і свободи слова Казбек Бектурсунов називає рішення Київради про ліквідацію головних комунальних газет тиском на свободу слова і стверджує, що видання продовжать своє існування за будь-яких обставин.

"На жаль, багато наших депутатів у своєму культурному і суспільному розвитку залишилися в минулому столітті", - відзначив Бектурсунов.

"Це очевидно по тому, як вони розглядають ЗМІ винятково як обслуговування своїх вузькополітичних інтересів", - додав радник.

"Звідси їхнє емоційне ставлення до кожної публікації й емоційні рішення. Ця дикість незабаром мине", - резюмував він.

За словами Бектурсунова, рішення про ліквідацію, "прийняте з голосу - голослівне і неостаточне, крім того, що воно є юридично незначним", повідомляє "Хрещатик".

"Остаточне рішення як би там не було залишається за головою Київради", - наголосив радник мера.

Він відзначив, що "Хрещатик", "Вечірній Київ" і "Українська столиця" у своїй долі вже рік як спираються на своїх читачів, а не на політично заклопотаних громадян".

"І тому вони за будь-якого рішення Київради залишаться зі своїми читачами. Таким чином, це не Київрада ліквідує видання, а наш діалог з читачем не буде обтяжений втручанням політиків", - заявив Бектурсунов.

Він підкреслив, що, можливо, деяким депутатам не подобається, що пише та чи інша комунальна газета: "Це смішно і смутно, коли депутати поводяться, як дитина, ображена на велосипед, що її віз, але з якого вона впала".

"Наслідки даного кроку позначаться тільки на киянах, що замість видань, що полюбилися, зненацька стануть одержувати якийсь бюлетень, де будуть тільки рішення і розпорядження влади", - заявив Бектурсунов.

"Наші газети будуть виходити у світ за будь-яких обставин. Рішення про ліквідацію київських комунальних друкованих ЗМІ – це частина політичної інтриги, у яких сильніші депутати, ніж чесні журналісти наших видань", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування