Спікер просить депутатів домовитись за ніч

Четвер, 6 грудня 2007, 17:11

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає керівників усіх фракцій провести консультації для того, щоб на засіданні парламенту в п'ятницю подати кандидатури до президії Верховної Ради.

Про це Яценюк сказав перед закриттям засідання парламенту у четвер.

"Більшість запропонувала тим фракціям, які не увійшли до коаліції, посаду першого заступника спікера парламенту", - нагадав голова Верховної Ради.

"На даний момент немає відповідного подання від фракцій, які не увійшли до більшості", - наголосив він.

Яценюк зауважив, що "фракції, які не увійшли до коаліції, не об'єднані єдиним документом, тому подання єдиного кандидата не передбачено жодним документом".

"Одначе це предмет їхніх внутрішніх домовленостей", - додав він.

Голова Верховної Ради запропонував "керівникам усіх фракцій ще раз провести консультації з тим, що б завтра вранці ми вже мали номінантів на керівні органи парламенту, а саме заступника та першого заступника спікера".

"Друге стосується комітетів. Проходить надзвичайно складна дискусія щодо принципу розподілу комітетів", - сказав спікер.

Він зазначив, що існує кілька підходів до розподілу комітетів: "Це ми віддаємо на остаточне погодження і зараз після закриття Верховної Ради - ми не завершили погоджувальну раду – сподіваюсь, що будемо працювати доволі тривалий час".

Крім того, голова Верховної Ради звернувся до депутатів із закликом про необхідність розпочати нормальну роботу парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...