Ахметов хоче від Тимошенко вулицю з двостороннім рухом

Четвер, 6 грудня 2007, 20:38

Депутат Рінат Ахметов застерігає Юлію Тимошенко від спроб переділу власності на посаді прем'єр-міністра.

Про це він сказав, коментуючи внесення кандидатури Тимошенко на посаду прем'єра.

"Мене не цікавить колір коаліції в парламенті, мене цікавить, що вона буде робити. Є коаліція, налаштована на реформи й економічний ріст, дай Боже їм здоров'я! А якщо коаліція буде налаштована відібрати й поділити, то це буде не демократична коаліція,а комуністична зразка 1917 року", - сказав Ахметов.

Під час брифінгу Ахметов уникав прямої відповіді на питання про його ставлення до Тимошенко.

"За Юлію Володимирівну проголосував 31%, величезна кількість виборців довіряє цьому політикові... Яке має значення моє ставлення?", - запитав бізнесмен-депутат.

"Теоретично є помаранчева коаліція, у ній 227 голосів. Ми з повагою ставимося до їхнього рішення створити коаліцію, і тоді ми будемо в опозиції", - сказав Ахметов.

На питання, який зміст у роботі фонду "Ефективне управління" у випадку переходу Партії регіонів в опозицію, найбагатший українець відповів: "Ми готові працювати з будь-яким урядом, але це повинна бути вулиця з двостороннім рухом".

Ахметов також сказав, що президент Віктор Ющенко знає про створення фонду.

"Що стосується президента України, він дійсно знає, що є фонд "Ефективне управління" і що наша мета – це економічний ріст", - сказав він.

На питання, що Тимошенко можуть не зацікавити напрацювання фонду, Ахметов розповів анекдот: "Зустрічаються два літніх дідусі і перший каже: "У мене є прекрасна ідея". А інший відповідає: "Ідеї у вашому віці це добре, але треба ж мати кінцевий результат".

Ахметову поставили жартівливе запитання, чи не хоче він після ордена для Бориса Колеснікова від президента Ющенка, одержати БТР, на якому Юрій Луценко штурмував його офіс, Ахметов відповів:

"Якщо Луценко буде їхати на БТРі, і не просто на ньому, а за кермом, то це теж буде економічний ріст, тому що такий фільм буде дорого коштувати".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування