КОАЛІЦІЯ ПІДТРИМАЄ МАРТИНЮКА В ПАКЕТІ?

П'ятниця, 7 грудня 2007, 10:10

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що коаліція погодилась проголосувати кандидатуру першого віце-спікера і віце-спікера в пакеті.

Про це Тимошенко заявила в п’ятницю на брифінгу в кулуарах.

"Ми погодились з тим, що опозиція в парламенті висуває першого віце-спікера, ми погодились так, як пропонувала меншість, голосувати кандидатуру першого віце-спікера з заступником голови Верховної ради в пакеті. Це є гарантоване голосування", - сказала вона.

Також, за її словами, опозиційні фракції матимуть право обирати парламентські комітети по своїй квоті першими, починаючи з найменшої фракції парламенту.

Водночас вона додала, що станом на цю годину фракції, що не увійшли до коаліції, остаточно ще не дійшли згоди по цьому питанню.

Вона нагадала, що відповідну пропозицію коаліція озвучила ще в четвер, після чого Партія регіонів, КПУ і Блок Литвина пішли радитись.

"Ми їх 5 годин чекали в кімнаті президії, щоб вони могли домовитись (щодо посади віце-спікера та розподілу комітетів). І коли ми вчора вночі знову зустрілися з об’єднаною опозицією і запитали, чи є в них рішення, цього рішення не було. Вони не можуть домовитись між собою", - сказала вона.

Тому, за словами Тимошенко, незрозуміло, "чому вони блокують трибуну".

"Чим не задоволені сьогодні три фракції, бо таких пропозицій від більшості меншість ніколи не отримувала", - підкреслила вона.

Також Тимошенко підтвердила думку БЮТ, що опозиційні фракції можуть висувати на посаду віце-спікера того, кого вони вважають за потрібне. "Кого вони висунуть, за того ми і будемо голосувати", - сказала Тимошенко.

На уточнююче питання, чи голосуватимуть вони за представника КПУ Адама Мартинюка, вона відповіла:

"Хай вони запропонують, хоч щось, бо вони взагалі поки нічого не запропонували, і немає предмету обговорення", - сказала вона.

"І взагалі мені здається, що демократичність більшості полягає в тому, що більшість мусить прийняти ту кандидатуру, яку запропонує опозиція, а не перебирати", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...