Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддів, що допомагали рейдерській атаці "Дарниці", готують до "ліквідації"

П'ятниця, 7 грудня 2007, 10:26

Генпрокуратура підготувала пропозиції щодо звільнення низки суддів, що ухвалювали заздалегідь неправосудні рішення по майну найбільшого виробника лікарських препаратів ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця".

Про це заявив заступник начальника відділу організації представництва в суді Генпрокуратури Андрій Фольчик у програмі "Оперативна частина" на УТ-1, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За результатами перевірки Генпрокуратура дійшла висновку, що при розгляді справи по "Дарниці" низка суддів порушила присягу при ухваленні незаконних рішень.

"У зв'язку з цим підготовлена пропозиція про звільнення суддів із займаних посад... саме за порушення присяги судді", - сказав Фольчик.

За його словами, Генпрокуратура вже "підготувала пропозицію по судді райсуду Фастова, яким винесено рішення з порушенням вимог діючого законодавства, що підтверджено судом апеляційної інстанції".

Генпрокуратура також порушила кримінальну справу відносно судді Згурівського райсуду Київської області.

"Судові рішення, винесені Згурівським райсудом, скасовані судом апеляційної інстанції на початку листопада цього року. Відразу ж було відкрито кримінальну справу", - додав він.

У свою чергу, в.о. міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко сказав, що "нам (МВС) разом з Генпрокуратурою вистачить мужності, професіоналізму і підтримки з боку державних структур, щоб довести цю справу до кінця".

Корнієнко відзначив, що сьогодні сторони, "причетні до захоплення ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", вдаються до різних методів (тиску) для того, щоб через суди ці справи скасувати".

Як відомо, у середині листопада Генпрокуратура запобігла рейдерському захопленню ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця".

Раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки рішення Сосновського райсуду Черкас, на підставі якого група рейдерів домоглася негайної передачі частини документів системи реєстру акціонерів "Дарниці" іншому реєстратору.

ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" - один з найбільших виробників лікарських препаратів в Україні. Обсяги виробництва підприємства складають близько 14% усього виробництва фармацевтичного сектора промисловості України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування