Литвин тримає "іспит" для коаліції і хоче важливий комітет

П'ятниця, 7 грудня 2007, 11:09

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин заявляє, що його фракція поки що не готова голосувати на підтримку кандидатури лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра.

"За такої ситуації, яка складається сьогодні, ми рішення приймати в такому плані не будемо", - заявив він журналістам у п’ятницю в Верховній Раді.

Литвин додав, що фракція проведе зустріч з Тимошенко і після цього обговорить питання її прем’єрства на своєму засіданні.

"Я виходжу з того, що є коаліція, і вона має прийняти відповідне рішення. Більше того, це вкрай важливо для коаліції, вона повинна пройти головний іспит на свою життєздатність", - також сказав він.

Водночас, Литвин заявив, що його фракція не ввійде до складу парламентської коаліції.

"Дещо пізно робити таку пропозицію, оскільки це потрібно було робити на етапі коаліційної угоди. Ми пропонували створити єдину коаліційну угоду", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

На запитання "Української правди", на який комітет погодиться його фракція, Литвин сказав: "Що за постановка питання "погодитись"? Так переговори не ведуть!".

"Ми погодимося на право найменшої фракції першою вибрати комітет. Зрозуміло, що ми будемо вибирати комітет, який несе найбільше навантаження зважаючи на складну економічну ситуацію – це буде бюджетний комітет. Це станеться у разі, якщо вони (коаліція) знову не відмовляться від своїх слів", - заявив Литвин.

"У нас є люди, які мають колосальний досвід в роботі в економічній сфері, я думаю, що вони будуть достойно представляти керівництво комітету", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування