Ющенко дав Раді термінову роботу. Не ту, що думала коаліція

П'ятниця, 7 грудня 2007, 12:50

Президент Віктор Ющенко направив до Верховної Ради законопроекти, які парламентарії мають розглянути в першочерговому порядку.

Як повідомляє прес-служба президента, йдеться про 13 проектів законів.

Зокрема, це законопроекти щодо ратифікації угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз та щодо ратифікації угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Також це проект закону про ратифікацію угоди з Грузією про спрощений порядок набуття та припинення громадянства громадянами Грузії, які постійно проживають в Україні, громадянами України, які постійно проживають в Грузії, та попередження випадків без громадянства та подвійного громадянства.

Крім того, до парламенту спрямовано законопроекти про ратифікацію угоди між Україною та Словаччиною щодо сприяння та взаємного захисту інвестицій та угоди з Угорщиною про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом.

Також президент направив у Верховну Раду проект закону про ратифікацію протоколу до угоди про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими співтовариствами та їх державами-членами (УПС) про приєднання Болгарії та Румунії до УПС.

Крім того, серед першочергових для розгляду депутатами – законопроекти:

- "Про ратифікацію конвенції Міжнародної організації праці 1979 року № 153 про тривалість робочого часу та періоди відпочинку на дорожньому транспорті";

- "Про ратифікацію рішення про внесення змін і доповнень до Положення про антитерористичний центр держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав";

- "Про приєднання України до Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини";

- "Про ратифікацію Європейської конвенції про незастосування строків давності до злочинів проти людяності та воєнних злочинів";

- "Про ратифікацію Європейської конвенції про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми";

- "Про внесення змін до закону України "Про державні нагороди України";

Крім того, президент спрямував на розгляд Верховної Ради як першочерговий проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за заперечення Голодомору.

Водночас, голова секретаріату президента Віктор Балога закликав листом демократичну коаліцію невідкладно подати до Верховної Ради законопроекти, передбачені коаліційною угодою, наголосивши, що вони вже узгоджені з президентом і тому після їх прийняття будуть одразу ж підписані Ющенком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування