Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пояснив, що Тимошенко можна вносити без кінця і краю

П'ятниця, 7 грудня 2007, 14:03

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що у Конституції не передбачена заборона на повторне внесення президентом кандидатури на посаду прем'єр-міністра.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання, що буде якщо у вівторок голосування по кандидатурі Юлії Тимошенко не відбудеться або якщо воно буде провальним.

Яценюк ще раз наголосив, що голосування по прем'єр-міністру відбудеться у вівторок за будь-яких обставин, навіть якщо на цьому засіданні не буде дообрано керівництво парламенту.

"Але навіть якщо теоретично припустити, що будуть ті чи інші проблеми з голосуванням у вівторок, ні Конституція, ні жоден інший законодавчий акт не передбачають заборону на внесення кандидатури ще раз", - заявив спікер.

Яценюк висловив сподівання, що у разі результативного голосування по прем'єр-міністру і внесення ним кандидатур на посади членів уряду персональний склад Кабміну також може бути затверджений у вівторок.

За словами спікера, президент вніс кандидатуру прем'єра одразу ж після того, як отримав її, для того, щоб убезпечитися від чуток про затягування цього процесу і розвал коаліції.

Крім того, голова Верховної Ради додав, що розглядати закони без створення парламентських комітетів некоституційно, тому питання затвердження керівників комітетів є вкрай важливим для їх ухвалення.

Характеризуючи загальну ситуацію у парламенті, зокрема, спроби Партії регіонів заблокувати трибуну спікера, Яценюк сказав, що "у парламенті не відбувається нічого іншого крім демократії".

"У мене робота, як і в усіх моїх попередників – об'єднати те, що не об'єднується. Але я думаю, що за цих два пленарних засідання ми довели, що навіть не дивлячись на спробу заблокувати трибуну її (спроби) так і не було", - сказав спікер.

На питання, що він робитиме, якщо у вівторок "прийде і знову побачить, що вхід до його місця заблокований стільцями", Яценюк відповів:

"Якщо ми побачимо це, ми зробимо те, що робили вчора і сьогодні – ми її (трибуну) розблокуємо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування