Сєвєродонецьк-2 обіцяють зробити виключно гуманітарним

П'ятниця, 7 грудня 2007, 15:31

З`їзд депутатів рад усіх рівнів, який планується провести в січні-лютому 2008 року в Сєвєродонецьку, має виключно гуманітарний характер.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в УНІАН заявили голова Луганської обласної ради Валерій Голенко і народний депутат Вадим Колеснічеко (фракція Партії регіонів).

"Головною метою цього з`їзду є привертання уваги до недотримання гарантованих прав російської мови і до невиконання Україною Європейської хартії регіональних мов. Цей з`їзд носить не партійний, а гуманітарний характер", - сказав Колесніченко.

У свою чергу, Голенко підкреслив, що проведення з`їзду депутатів рад усіх рівнів у Сєвєродонецьку "дасть змогу об`єднати країну, знявши гостроту питання двомовності". "Ми не ставимо під сумнів той факт, що державною мовою є українська мова. Ми хочемо привернути увагу до недотримання прав російськомовних громадян", - підкреслив він.

Колесніченко повідомив, що проведення з`їзду вже підтримали представники понад 100 рад різних рівнів.

Голова Луганської обласної ради і народний депутат сьогодні також розповсюдили звернення членів ініціативної групи з проведення з`їзду депутатів рад усіх рівнів у Сєвєродонецьку. У зверненні, зокрема, висловлюється занепокоєння "надзвичайною радикалізацією суспільства".

"Ми переконані, що причини радикалізації суспільних відносин лежать не стільки в економічних, скільки в гуманітарних питаннях, які стали основними об`єктами цілеспрямованої державної політики і пропаганди. Витіснення російської мови, прирівнювання російськомовних громадян до "п`ятої колони", оголошення гітлерівських прихильників "новими героями України", а воїнів-визволителів Великої Вітчизняної війни окупантами – ось той рубіж, який розділяє країну, що вимагає об`єднання і примирення", - наголошується у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування