Ющенко підготував для Тимошенко енергетичні завдання

Субота, 8 грудня 2007, 10:00

Президент Віктор Ющенко підписав указ про проведення в Києві 22 – 23 травня 2008 року Саміту з питань енергетичної безпеки.

Він доручив Кабінету міністрів утворити у місячний строк оргкомітет з підготовки та проведення Саміту та затвердити його персональний склад.

Крім того, указом від 7 грудня уряду доручено включити до порядку денного Саміту питання щодо реалізації чинних та розроблення нових міжнародних проектів у галузі енергетики.

Для цього потрібно забезпечити підготовку та затвердження в установленому порядку до 30 березня 2008 року техніко-економічного обґрунтування проекту нафтопроводу "Одеса – Броди – Плоцьк – Гданськ" з урахуванням Рамкового бізнес-плану проекту "Одеса – Броди – Плоцьк", розробленого за участю Європейської Комісії.

Також уряду доручено здійснити підготовку та затвердження до 30 квітня 2008 року техніко-економічного обґрунтування проекту створення в Україні нафтопереробного комплексу з глибокої переробки каспійської нафти.

На Кабмін також покладено підготовку та узгодження до 10 травня 2008 року з представниками заінтересованих держав проекту Концепції спільного Балто – Чорноморсько – Каспійського енерготранзитного простору.

Під час доопрацювання проекту держбюджету на 2008 рік уряд має передбачити кошти, необхідні для фінансування заходів з підготовки та проведення Саміту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування