Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров порадив Тимошенко кроки, що не сприяють президентству

Субота, 8 грудня 2007, 11:05

Депутат фракції НУ-НС, екс-прем'єр Юрій Єхануров переконаний, що державі необхідна нова економічна політика.

У коментарі, розміщеному на персональному сайті політика в п'ятницю, він висловився за необхідність "жорстко впроваджувати програму енергозбереження".

Політик також упевнений, що необхідно ввести єдину ціну на газ для населення. "Газ повинен коштувати стільки, скільки ми за нього платимо. Якщо ми й далі будемо створювати дві системи цін на газ для населення, розділяючи газ власного видобутку й імпортний, ми будемо сприяти корупції", - пояснив він.

На його думку, населення повинно одержати компенсації за підвищення ціни у вигляді чітко перерахованих коефіцієнтів, на які будуть збільшені зарплати і пенсії.

По-друге, відзначив Єхануров, варто також відповідально підійти до перегляду держбюджету на 2008 рік. "Конституційний суд заборонив скасовувати пільги, і тепер весь тягар їхнього виконання ліг на місцеву владу. Для того, щоб вона справилася з ним, необхідно збільшити місцеві бюджети в два, а то й три рази", - підкреслив він.

Єхануров висловив переконання, що на структурні реформи, введення єдиної ціни на газ для населення, корекцію бюджету й інші заходи "може насмілитися тільки прем'єр-міністр, який не буде претендувати на участь у президентських виборах".

Разом з тим, експерти в рамках круглого столу на тему "Ціна на газ в Україні в 2008 році - елемент політичного тиску або економічна необхідність?" прийшли до думки, що Кабінет міністрів повинен підвищити ціни як на природний газ, що добувається в Україні, так і на газ, споживаний підприємствами комунальної теплоенергетики.

На думку народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва, якщо держава і надалі буде штучно стримувати ціни на газ, це приведе до вкрай негативних наслідків щодо НАК "Нафтогаз України".

Схожої позиції дотримує і доктор економічних наук, номер 84 у виборчому списку НУ-НС, Володимир Лановий. "Нам необхідно підвищити ціну на газ внутрішнього видобутку", – сказав він.

За його словами, підвищення ціни на газ змусить промислові і комунальні підприємства проводити більш ефективну політику енергозбереження.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування