У Росії вже з'явилися бажаючі розпустити парламент

Субота, 8 грудня 2007, 14:07

Заступник голови ЦВК РФ Станіслав Вавилов на засіданні Центвиборчкому в суботу оголосив офіційні результати парламентських виборів.

Так, "Єдина Росія" набрала на виборах у Держдуму п'ятого скликання 64,30% голосів виборців, КПРФ - 11,57%, ЛДПР - 8,14%, "Справедлива Росія" - 7,74%.

У Держдуму проходять тільки ці чотири партії. Єдинороси одержують 315 місць у нижній палаті, комуністи - 57, ЛДПР - 40, "Справедлива Росія" - 38.

Озвучені в доповіді заступника голови ЦВК дані збігаються з даними Державної автоматизованої системи "Вибори", які представив у четвер глава ЦВК Володимир Чуров.

Разом з тим, ініціативна група виборців у суботу висунула кандидатуру лідера Російського народно-демократичного союзу (РНДС), екс-прем'єра Михайла Касьянова на посаду президента РФ на виборах 2 березня 2008 року.

Касьянов пообіцяв у випадку свого обрання першим ділом розпустити парламент і оголосити дострокові вибори. "У Думі повинні бути реальні представники народу", - додав він.

Касьянов упевнений, що зможе ліквідувати економічну різницю між громадянами, провести пенсійну реформу, зробити все для розвитку конкуренції і підприємництва. "Але найголовніше - ми дамо громадянам свободу", - стверджує екс-прем'єр.

В ініціативну групу зареєструвалися 692 чоловік. За висування Касьянова вони проголосували одноголосно.

Тепер Касьянов повинен надати всі необхідні документи (у тому числі зведення про доходи і майно) у ЦВК Росії до 18 грудня. Якщо цей етап пройде успішно, всі документи будуть відповідати вимогам закону, то не пізніше 16 січня екс-прем'єр РФ повинен буде представити в Центвиборчком підписи не менш 2 мільйонів виборців у свою підтримку.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування