Харизматичного "нашоукраїнця" вмовили лишитися з татарами

Неділя, 9 грудня 2007, 10:16

Делегати першої сесії Курултаю (національного з`їзду) кримськотатарського народу V скликання більшістю голосів обрали Мустафу Джемільова головою Меджлісу.

Як передає УНІАН, чи залишиться Джемільов на посаді керівника Меджлісу – було однією з головних інтриг нинішнього Курултаю.

У бюлетень для таємного голосування були включені три кандидатури – Джемільов і два його заступники Рефат Чубаров (перший заступник керівника Меджлісу) і Ремзі Ільясов.

За результатами таємного голосування, за Джемільова віддали 193 голоси, за Чубарова проголосував 31 делегат, за Ільясова – 11 делегатів.

Водночас, як повідомив журналістом перед голосуванням сам Джемільов, главою Меджлісу він пропрацює до літа. Орієнтовно влітку кримські татари знову зберуться на Курултай, щоб обрати нового керівника.

Джемільов хоче залишити посаду голови Меджлісу, мотивуючи тим, що обіймає її вже 16 років, має бути спадкоємність, а також тим, що йому важко суміщати керівництво Меджлісом і роботу у Верховній Раді (Джемільов - народний депутат, фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона").

Як заявив журналістам Чубаров, Курултай в буквальному розумінні слова умовив Джемільова ще якийсь час пропрацювати на посаді голови Меджлісу.

Він зазначив, що перебування Джемільова ще якийсь час на посаді керівника Меджлісу потрібно, перш за все, для проведення низки реформ в роботі місцевих органів самоврядування. "Харизма Джемільова нам потрібна для того, щоб протистояти тим, хто не хоче цих змін", - зазначив Чубаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування