Мельниченко знову кладе диктофон під диван без Європи

Неділя, 9 грудня 2007, 11:11

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко буде наполягати на збереженні складу слідчої групи, що розслідує справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав у неділю в інтерв'ю журналістам біля секретаріату президента перед проведенням повторного слідчого експерименту в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

"Я буду вимагати й робити все, щоб саме ця слідча група в цьому ж складі продовжувала слідство, тому що саме завдяки цій групі слідство просунулося, і я думаю, буде просуватися, якщо не буде перешкод вищого керівництва України", - вважає Мельниченко.

Він підкреслив, що Генеральна прокуратура зробила все, що від неї залежить для того, щоб прискорити розслідування ряду кримінальних справ, у тому числі й справи Гонгадзе.

Відповідаючи на запитання про можливість залучення експертів від Ради Європи до проведення слідчого експерименту, Мельниченко сказав: "На превеликий жаль, експерти, яких обіцяла Рада Європи, не будуть присутні".

Разом з тим він підкреслив, що рішення про необхідність проведення слідчих дій було прийнято колегіально - і Генпрокуратуратою й самим Мельниченком.

Як повідомлялося, під час проведення слідчого експерименту в колишньому кабінеті Кучми 21 червня 2007 року відтворювалися умови, при яких екс-майор міг проводити записи.

Пізніше Генпрокуратура вирішила провести в кабінеті Кучми ще один експеримент. Однак кілька разів переносила його строки, оскільки Мельниченко наполягав, щоб до слідчих дій були залучені як українські, так і міжнародні експерти.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування