Другові Березовського дозволили йти в президенти

Неділя, 9 грудня 2007, 13:20

ЦВК Грузії в неділю зареєструвала кандидатами в президенти Грузії підприємця Бадрі Патаркацишвілі й лідера партії "Імеді" Ірину Саришвілі.

Разом з тим ЦВК відмовив у реєстрації претендентам на участь у президентських виборах 5 січня 2008 року - Картлосу Гарибашвілі, Автандилу Маргіані, Гіоргію Шервашидзе, Автанділу Іоселіані й Шалві Купрашвілі, які не представили в ЦВК необхідні 50 тисяч підписів виборців на свою підтримку.

Як сказав журналістам голова ЦВК Леван Тархнишвілі, ще одному претендентові на участь у виборах Левану Кідзинідзе наданий дводенний строк, щоб виправити неточності в перевірених підписах виборців.

На сьогодні ЦВК зареєструвала сімох кандидатів у президенти - Михайла Саакашвілі, Давида Гамкрегідзе, Левана Гачечиладзе, Гіоргія Маісашвілі, Ірину Саришвілі, Бадрі Патаркацишвілі й Шалва Нателашвілі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура Грузії 7 листопада порушила проти Патаркацишвілі кримінальну справа. Він підозрюється в участі в плануванні змови проти влади.

Патаркацишвілі є засновником теле і радіокомпанії "Імеді", ліцензія якої була припинена після акцій протесту через те, що в ефірі було прочитано його заяву, в якій за рішенням суду містилися заклики до повалення влади.

Патаркацишвілі довгий час був партнером російського бізнесмена Бориса Березовського, який одержав притулок у Великобританії. Потім Березовський продав йому свою частину бізнесу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News