Ізраїль може створити в Україні дефіцит лікарів

Середа, 2 січня 2008, 09:52

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю розглядає можливість відкриття вакансій на тимчасове працевлаштування за контрактом лікарів з України та інших країн СНД.

Це пов'язано із прогресуючою нестачею професійних медичних кадрів у самому Ізраїлі, повідомляє Німецька хвиля.

Щороку ізраїльські медичні факультети випускають близько 300 лікарів. Проте шпиталі та інші медичні установи потребують близько 500 нових спеціалістів на рік.

До останнього часу цей дефіцит покривали висококласні медики-репатріанти, дипломанти київського, львівського, харківського, московського та інших медуніверситетів.

За останніми даними, з 25 тисяч ізраїльських лікарів - понад третина є випускниками українських та російських ВУЗів.

"Темпи репатріації знизилися, а місцеві ВУЗи не збільшили кількість абітурієнтів на медичних факультетах", - розповів заступник головного лікаря тель-авівського Медцентру Гіль П'єр.

"Ми спостерігаємо великий кадровий дефіцит, особливо вузькопрофільних спеціалістів", - додав він.

У зв'язку з цим, Мінохорони здоров'я Ізраїлю розглядає можливість тимчасового працевлаштування українських та російських медичних фахівців за контрактом.

Щодо цієї ініціативи зараз точаться дебати, й хоча остаточного рішення ще не ухвалено, днями перша група із 44-х українських та російських лікарів відвідала ізраїльські шпиталі, аби на місці ознайомитися зі специфікою та умовами праці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування