Поки Україна йде на Захід її бізнесмени зростаються з Росією

Середа, 2 січня 2008, 12:27

У 2008 році відносини України і Росії стануть більш прагматичними, при цьому буде відбуватися злиття україно-російського капіталу, вважає політолог Андрій Єрмолаєв.

"Уже через рік-півтора в українській політиці вплив на політичний процес будуть мати не українські олігархи, а українсько-російський альянс", - сказав експерт.

На його думку, такий альянс "буде більш прагматично будувати відносини з політичними силами з погляду підтримки інвестування своїх інтересів у політику".

Єрмолаєв вважає, що незважаючи на риторику про рух України на Захід, про європейську інтеграцію, практично всі провідні фінансово-промислові групи України в 2007 році йшли на зближення з російським капіталом.

"Приват", ІСД, СКМ, "Інтерпайп" і навіть низка дрібніших груп об'єднують активи з російськими компаніями, створюють спільні банківські групи, і це багато про що говорить", - наголосив політолог.

Експерт зазначив, що український капітал, на відміну від політиків, прагматично веде підготовчу роботу, що забезпечує додаткові конкурентні переваги за рахунок об'єднання з російським бізнесом.

Єрмолаєв також висловив упевненість, що відносини України і Росії в 2008 році будуть ставати більш прагматичними, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У 2008 році, на його думку, Україна для Росії буде не просто партнером, а конкурентом з низки позицій: на ринку озброєнь, металів, машинобудування й інші.

З іншого боку, додав він, цікава перспектива відкривається для українських галузей, пов'язаних з аграрною промисловістю і переробкою.

На його думку, Росія входить у смугу внутрішнього дефіциту, і тому в залежності від готовності українського уряду вести переговори про тісніше економічне співробітництво цей ринок може бути відкритий, або почнеться "чергова торговельна війна", як це було в 2005 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування