Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не приховує, що в політиці – Візантія і Балога зайняв його місце

Четвер, 3 січня 2008, 16:46

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає перебільшеним негативне зображення глави секретаріату президента Віктора Балоги.

"Образ Балоги демонізували до неймовірності. Мене дивують наші колеги, які почали кампанію якихось звинувачень у його бік", - сказав спікер в інтерв'ю "Україні молодій".

При цьому він додав, що "чужі якраз Балогу не чіпають - як кажуть, "збав мене, Боже, від друзів, а з ворогами й сам розберуся".

На зауваження, що главою секретаріату планували призначити Яценюка, а не Балогу, спікер розповів: "Так, це правда - мене спершу справді планували на голову СП".

"Але запевняю вас: Балога набагато кращий керівник секретаріату, ніж міг би бути я. Я вже про це кілька разів думав і переконався", - зазначив Яценюк.

"Президент зробив правильний вибір. І ми з Віктором Івановичем, до речі, дуже швидко знайшли спільну мову. Хіба що перші два тижні стосунки були трохи натягнуті – притиралися", - додав він.

Про Балогу Яценюк заявив наступне: "По–перше, він дуже багато зробив. По–друге, він дуже потужний менеджер. І по–третє, ми повинні бути коректними як до нього, так і до самих себе".

"Балога доклав максимум зусиль до того, щоб відбулася та ситуація, яку ми маємо сьогодні, - починаючи від дострокових виборів і завершуючи формуванням демократичної коаліції. А решта – чутки", - додав він.

На зауваження, що методи досягнення мети Балогою певною мірою повторюють методи голови Адміністрації президента часів Леоніда Кучми Віктора Медведчука, і що українська політика залишається "візантійською", Яценюк заявив:

"Політика насправді вся така. І в Європі теж. Цим традиціям, про які ви кажете, вже пару тисяч років. Таємні змови, перебігання з одного табору в інший - так було раніше, так є зараз, так буде надалі".

"Бо та політика, яку видно зовні, - це лише верхівка айсберга. І головне, щоб цей айсберг був принаймні білого, а не чорного кольору", - сказав спікер, додавши на зауваження, чи вважає він український айсберг білим: "Ну, він уже суттєво побілів".

Говорячи про непрозорість політики, Яценюк уточнив, що має на увазі "механізми політики, її життя, яке в усіх країнах однакове".

"А в даному випадку треба дивитися не на механізм, а на цілі, які ставить перед собою та чи інша політична сила. Якщо вони світлі, то інколи доводиться йти на різні компроміси... А що робити? А якби, умовно кажучи, у нас не вистачало голосів для ухвалення бюджету?", - додав він.

"Та ні, все правильно: ми справді чисті й хороші... Звісно, я міг би вам зараз розповідати про те, яка прозора й чудова у нас політика, як усе насправді красиво, жодних змов і "візантійщини"... Хтось, мабуть, так вам і розкаже. Але навіщо?", - запитав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування