Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк образився на Діда за те, що його "пішли" з НБУ

Четвер, 3 січня 2008, 17:22

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає розмови про те, що він може стати наступником Віктора Ющенка на посаді президента, дискредитацією та нісенітницею.

"Це дурня. Усі ці розмови про Яценюка–"наступника" - не більше, ніж дискредитація мене особисто", - сказав він у інтерв'ю "Україні молодій".

"Це один з методів створити мені проблеми у стосунках з різними людьми. Я ці питання навіть близько не розглядаю", - додав спікер.

На питання, хіба поганий той політик, який мріє стати президентом, Яценюк сказав: "Знаєте, в чому біда України? В тому, що в ній немає жодного політика, який би не мріяв стати президентом".

"Ну принаймні прем'єр–міністром або хоча б головою Верховної Ради. Це трагедія для держави насправді", - додав він.

За словами Яценюка, президент Ющенко – "молодий, із першим терміном". "Навіщо йому мене просити?! Конституцією передбачена можливість балотуватися вдруге", - сказав він на питання, чи балотуватиметься, якщо Ющенко його попросить.

"Та який з мене президент? Ви подивіться, яка тут (має на увазі сесійну залу Верховної Ради) божевільня - я он із цим хай розберусь", - додав спікер.

На зауваження, що він завжди відповідає на питання так, щоб кожен міг почути те, що хоче почути, Яценюк сказав: "Але тільки так я можу донести до опонента те, що хочу йому сказати!".

"Бо якщо я одразу скажу: "Ні!", то далі він просто не слухатиме. А я кажу: "Так! Але..." - і далі по тексту", - пояснив голова Верховної Ради.

Говорячи про свою кар'єру і те, як його "пішли" з НБУ у 2005 році після приходу до влади "помаранчевих" лідерів, Яценюк сказав: "Неприємно було, звісно. Але я ж не на "помаранчеву" команду, а на Діда образився (на голову НБУ Володимира Стельмаха)".

"Згодом це якось минулося. Правда, книжку про банківську кризу я потім написав, але поки що її не роздаю - занадто жорстка вийшла", - додав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування