Куратор лікарів Ющенка введе для українців страхову медицину?

П'ятниця, 4 січня 2008, 12:03

Президент Віктор Ющенко лікується виключно на базі вітчизняної клініки, а за кордон літає для консультацій.

Про це в інтерв'ю "Україні молодій" розповів новопризначений міністр охорони здоров'я Василь Князевич.

Видання пише, що "це людина, яка опікувалася життям глави держави після його отруєння і курує групу медиків, які лікують Ющенка й сьогодні".

"Не можу сказати, що є лікарем глави держави, але досі курую групу лікарів, які опікуються станом його здоров'я. Це надзвичайно відповідальна робота, оскільки йдеться про замах на життя першої особи держави", - сказав Князевич.

"Можу зазначити: здоров'я президента значно поліпшилося. Так, ми пройшли дуже страшний період! Але, дякуючи Богу, зусиллям самого Віктора Ющенка і втручанню медицини, з ним уже все гаразд", - додав він.

На зауваження про візити президента за кордон, міністр відповів: "Та не є таємницею, що в Європі технології в охоронній галузі поки що на голову вищі, ніж у нас!".

"Переконаний: якщо після отруєння Віктора Ющенка ми не звернулися б до австрійських лікарів, тоді ще кандидат у президенти України просто б загинув!", - додав він.

За словами Князевича, "нині у нас є чинний президент, він у прекрасній фізичній формі й їздить за кордон лише для консультацій".

"А лікування проводиться винятково на базі нашої вітчизняної клініки і лише нашими фахівцями", - додав він.

На питання, як президент погодився "відпустити" керівника своїх лікарів, Князевич розповів: "Перед тим, як остаточно визріло рішення, я поїхав до Віктора Андрійовича. Він запевнив, що цілком підтримує мою кандидатуру".

Серед пріоритетів у діяльності на посаді керівника МОЗ Князевич назвав програму "Медицина на селі", боротьбу із туберкульозом та СНІДом.

Крім того, міністр повідомив про те, що було "задекларовано перехід до страхової медицини і ми маємо знайти важелі між пацієнтом та лікарем".

"Нині триває полеміка, який саме шлях необхідно обрати українцям: державний контроль і чіткі правила гри чи приватну медицину?", - зауважив Князевич.

"Якщо ми ухвалимо необхідні закони, то система реально може запрацювати років через три. Страхова медицина - не панацея, але варіантів і альтернативи немає", - додав він.

Міністр розповів, що святкуватиме Різдво зі своєю родиною, чого побажав і всім іншим: "На Різдво кожен, у кого ще є батьки, повинен обов'язково бути з ними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News