Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче пустити кума Ющенка по другому колу

Понеділок, 7 січня 2008, 21:17

Представники передвиборного штабу кандидата в президенти Грузії від об'єднаної опозиції Левана Гачечиладзе заявили про фальсифікацію результатів виборів у ЦВК при підрахунку бюлетенів і пообіцяли звернутися із цього приводу в суд.

"Ми порівняли дані, що надійшли з виборчкомів, з тими, які попадають на сторінку інтернету ЦВК, і різниця істотна", - сказала представник передвиборного штабу Хідашелі.

За її словами, у штабі проаналізували лише дані із чотирьох з 76 виборчих округів і вже виявили десятки фактів невідповідності даних виборчих дільниць із даними ЦВК.

"Ми надали ці дані міжнародним організаціям і всі порушення, виявлені в ході виборів, будуть оскаржені у суді", - сказала Хідашелі.

Вона заявила, що "проведення другого туру виборів буде неминучим після ухвалених судом рішень", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тим часом голова ЦВК Грузії Леван Тархнішвілі раніше відзначив, що всі дані про вибори, які з'являються на сторінці ЦВК в інтернеті, можна перевіряти ще раз.

"Представники ЦВК продемонстрували журналістам якісь копії підсумкових актів на окремих дільницях, але в нас є оригінали цих же актів, підписані представниками опозиційних партій на тих же дільницях. Ми довіряємо саме цим документам", - заявив Тархнішвілі.

У ЦВК Грузії на цю годину підраховано близько 95% бюлетенів і, згідно із цими даними, лідирує Саакашвілі, що набрав 51,9%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...