"Регіони" зіпхнули спадщину Януковича на Тимошенко

Вівторок, 8 січня 2008, 09:33

Член Партії регіонів Інна Богословська звинувачує прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у високому рівні інфляції в 2007 році.

Так вона прокоментувала заяву Тимошенко про вину уряду Віктора Януковича в тому, що "інфляція у 2007 році склала 17%", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Основи для інфляції 2007 року закладалися не сьогодні", - заявила Богословська.

За її словами, "першим поштовхом до розкручування інфляції стала популістська виплата прем'єр-міністром Тимошенко в 1 кварталі 2005 року соціальних платежів майбутніх періодів".

Основними причинами інфляції 2007 року Богословська назвала політичну нестабільність і "постійні" виборчі кампанії протягом останніх трьох років.

Також серед причин інфляції "блокування діяльності Верховної Ради в 2007 році спочатку хуліганськими діями фракції БЮТ, а пізніше – незаконними указами президента про розпуск парламенту".

У результаті, інфляція стала неминучою, оскільки влада була позбавлена можливості ухвалити необхідні закони для зниження податкового тиску і розвитку національного виробництва.

Також, на думку Богословської, причина інфляції в "довільному спекулятивному підвищенні цін багатьма виробниками основних продуктів харчування і споживчих товарів і послуг під час дострокових виборів".

"Користуючись ослабленням влади під час політичного протистояння і виборчої кампанії, вони створили штучний виток цін. Серед таких виробників було багато представників опозиції", - відзначила вона.

"Історія людства доводить, що часто прагнення харизматичного лідера до влади за будь-яку ціну як правило оплачується важкими випробуваннями для народу і простих людей", - заявила Богословська.

"Тимошенко власні помилки і недоліки завжди намагалася перекласти на інших, а страждав народ", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування