Тимошенко пообіцяла шахтарям оплату на базі світової

Вівторок, 8 січня 2008, 15:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає ввести погодинну оплату праці на шахті ім.Засядька (Донецьк) і планує поширити таку систему оплати на всі українські шахти.

"Погодинна оплата праці шахтаря - це єдине, що може захистити його від самознищення", - сказала Тимошенко на урядовій нараді у вівторок у Києві.

Вона відзначила, що перехід на погодинну оплату праці повинен привести до підвищення заробітної плати шахтарів. "Відрядності в такій небезпечній галузі бути не може", - сказала вона.

Тимошенко доручила міністерству праці і соціальної політики вивчити заробітні плати шахтарів в інших країнах світу, де функціонують вугільні галузі. Прем'єр доручила міністерству економіки і міністерству вугільної промисловості на базі цих даних розробити "бездоганну модель погодинної оплати праці".

Прем'єр також повідомила, що Кабінет міністрів зобов’яже шахту імені Засядька забезпечити житлом родини загиблих на підприємстві шахтарів, а також оздоровити їхніх дітей і старих батьків.

Тимошенко підкреслила, що держава візьме на себе обов'язок забезпечити бюджетне фінансування навчання у вузах по будь-яких спеціальностях дітей загиблих шахтарів.

Крім того, прем'єр доручила міністерству вугільної промисловості скоординувати роботу по підготовці законопроекту про підвищення престижності шахтарської праці і до 23 січня внести його для розгляду на засіданні уряду.

Вона відзначила, що у Верховній Раді вже знаходяться 6 законопроектів по темі підвищення престижності шахтарської праці. Водночас вона вважає за необхідне, щоб Кабмін підготував і вніс на затвердження парламенту єдиний законопроект.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування