Дочка РосУкрЕнерго зберігає ціну на газ для підприємств у таємниці

Вівторок, 8 січня 2008, 17:00

ЗАТ "Укргаз-Енерго", спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG, досі не донесло до промислових споживачів України нову ціну на природний газ, що їм постачається.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" представники промпідприємств у вівторок.

"Газ ми одержуємо, але за якою ціною - поки невідомо. Нам обіцяють, що ціна буде погоджена найближчим часом", - сказав віце-президент з енергетики ТОВ "Основа Папір" (Жидачівський целюлозно-паперовий та Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінати) Володимир Туровський.

Фінансовий директор ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (Комсомольськ Полтавської обл.) Микола Горошко також повідомив, що трейдер поки не повідомив нову ціну природного газу, що постачається.

Представники ВАТ "Азовмаш" (Маріуполь Донецької обл.) повідомили, що поки не мають інформації про нові ціни на природний газ, який на даний час постачається на керовані товариством підприємства.

"Офіційно нову ціну нам ще не надали", - уточнили в прес-службі "Азовмаша".

Представники "УкрГаз-Енерго" у вівторок були недоступними для коментарів.

Промисловим підприємствам України і прирівняним до них споживачам постачається імпортний природний газ, а єдиним імпортером цього газу в країну є "УкрГаз-Енерго".

Встановлений урядом граничний рівень ціни на природний газ для таких споживачів у 2007 році складав 720 грн за 1 тис. кубометрів (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання, а також витрат на збереження газу в підземних сховищах).

Уряд України, приймаючи до уваги подорожчання палива, що постачається до країни, установив з 1 січня 2008 року новий граничний рівень ціни на газ для промислових підприємств і прирівняних до них споживачів - 934,7 грн за 1 тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування