Шуфричу не сподобався "абсурд", придуманий Ющенком на дачі Кучми

Середа, 9 січня 2008, 11:08

Народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич вважає "абсурдною і юридично неграмотною" заяву президента Віктора Ющенка про необхідність відкриття чергової сесії парламенту 22 січня.

У коментарі УНІАН Шуфрич нагадав, що дати відкриття чергових сесій Верховної Ради визначаються нормами Конституції, а саме - у перший вівторок вересня і перший вівторок лютого, і скасувати це не може ніхто, навіть президент.

Однак у разі потреби можна не закривати першу сесію парламенту VI скликання і продовжити роботу парламенту на два тижні, тим більше що дійсно є ряд питань, які, як вважає Шуфрич, потрібно вирішити невідкладно.

Серед таких він назвав опублікування за підписом голови Верховної Ради закону про слідчі комісії ВР, а також прийняття закону про імпічмент.

"Але не можна не підкреслити, що подібна заява в черговий раз наочно демонструє, що Ющенкові закон не писаний", - відзначив Шуфрич.

За його словами, "особливо цинічно ця заява про аморальність відпочинку виглядає, якщо вона зроблена у робочий день під час перебування Ющенка в президентській резиденції в Івано-Франківській області, побудованій при Кучмі, яку, до речі, Ющенко обіцяв віддати дітям".

Разом з тим, інший депутат-регіонал Юрій Мірошниченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" відзначив: "Я особисто не проти працювати без канікул. Інше питання, що ця пропозиція повинна була пролунати раніше". За його словами, депутати вже розпланували свій час.

У свою чергу представник фракції Компартії Олександр Голуб назвав пропозицію президента популістською. Разом з тим депутат не виключив, що така пропозиція може бути підтримана народними депутатами.

Разом з тим, представник фракції Блоку Литвина Віктор Пилипишин висловився за те, щоб депутати працювали. Він висловив думку, що депутати, скасувавши парламентські канікули, повинні зосередитися не на пленарних засіданнях, а на роботі в парламентських комітетах.

Зараз, відповідно до графіку, депутати повинні працювати у фракціях і комітетах. На 15-18 січня намічені пленарний тиждень і закриття першої сесії. Зазвичай депутати збираються після канікул на початку лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування