У Тимошенко пообіцяли пенсіонерам, що з понеділка їм буде щастя

Середа, 9 січня 2008, 11:29

З 14 січня пенсіонери отримають доплати до своїх пенсій, передбачені новим Держбюджетом на 2008 рік.

Про це заявила міністр праці і соцполітики Людмила Денісова журналістам.

"З 2 січня йде виплата пенсій у грудневих (передбачених бюджетом-2007) розмірах, оскільки бюджет було затверджено 28 грудня, а відповідні відомості на виплати пенсій погоджені вже 25 грудня", - сказала вона.

"Тому всі, хто отримує пенсію через пошту до 14 числа кожного місяця з 2 січня отримають пенсію (у грудневому розмірі), а вже після 14 січня отримають доплату, тобто різницю між старим і новим розміром пенсій, передбаченим бюджетом на 2008 рік", - додала Денісова.

Ті, хто отримує пенсію за графіком після 14 числа кожного місяця, за її словами, отримають гроші за двома відомостями, тобто грудневий розмір пенсії з доплатою.

Також міністр зазначила, що на рахунки пенсіонерів, які отримують пенсії через банки 28 грудня нараховано пенсію в розмірі, передбаченому бюджетом – 2007, а з 14 січня на рахунки будуть нараховані доплати.

Вона додала, що кожному пенсіонеру при виплаті різниці має бути надано спеціальне повідомлення, де має бути вказано відомості про врахований середній розмір середньої заробітної плати, а також суму, на яку підвищено пенсію у 2008 році.

За такою ж схемою, за словами Денісової, будуть здійснюватися виплати доплат на допомогу при народженні дитини в розмірі, передбаченому Держбюджетом-2008.

Крім того, з 1 січня на рахунки громадян, які підпадають під дію закону про дітей війни, нараховані доплати в середньому по 47 гривень.

Таким чином, за словами міністра, цю категорію громадян прирівняно до учасників війни.

Також передбачені доплати для громадян, які підпадають під категорію жертв нацистів – в середньому по 117,5 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування