Опозиція Путіна просить Ющенка не віддавати свого активіста

Середа, 9 січня 2008, 14:09

Лідери опозиційного російського громадського об'єднання "Інша Росія" закликають президента України Віктора Ющенка не видавати Росії політичного активіста Михайла Гангана.

Із відповідним відкритим листом до Ющенка у середу звернулися лідери "Іншої Росії" – Гаррі Каспаров та Едуард Лімонов, а також Володимир Рижков і Борис Нємцов, повідомляє "Газета.Ru".

Як ідеться у листі, розповсюдженому прес-службою "Іншої Росії", запит Росії про видачу Гангана був поданий "з метою переслідування і покарання в зв'язку з його політичними переконаннями й участю в ненасильницьких акціях опозиції".

"Ми просимо Вас забезпечити Михайлові Гангану доступ до справедливої процедури надання статусу біженця", - зазначається в листі.

Як відомо, Ганган 10 грудня 2007 року звернувся в управління верховного комісара ООН у справах біженців із заявою про надання йому статусу біженця в Україні.

Незважаючи на це, суд у Вінниці ухвалив рішення заарештувати Гангана.

У вівторок, 8 січня поточного року, радник міністра внутрішніх справ України Катерина Левченко заявила, що, на переконання Юрія Луценка, перебування Гангана у процедурі здобуття статусу біженця робить зараз його екстрадицію в країну походження неможливою.

За словами Левченко, зараз МВС України очікує рішення апеляційного суду, у який подав документи адвокат Гангана на оскарження рішення суду першої інстанції про незаконність затримання, і діятиме відповідно до вердикту суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування