Ющенко доручив Єханурову створити дах його підлеглим

Середа, 9 січня 2008, 16:31

Президент Віктор Ющенко наполягатиме на збільшенні фінансування Збройних Сил України при остаточному коригуванні держбюджету на 2008 рік.

Про це він сказав під час робочої зустрічі з міністром оборони Юрієм Єхануровим, повідомляє прес-служба президента із посиланням на слова глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Глава секретаріату зазначив, що головними темами розмови були боєздатність армії, перспективи завершення переходу Збройних Сил на професійну основу і участь оборонного відомства у підготовці до проведення Євро-2012.

Єхануров доповів президенту про перші конкретні кроки, зроблені на виконання завдань, які Верховний Головнокомандувач поставив на колегії Міноборони 28 листопада 2007 року та під час представлення новопризначеного міністра оборони.

"Міністр запевнив, що по завершенні всебічного вивчення становища, в якому насправді перебуває наша армія, будуть вжиті невідкладні інтенсивні заходи, які дадуть відчутний мобілізуючий ефект всім Збройним Силам", – зазначив Балога.

За його словами, під постійною увагою глави держави і надалі перебуватиме боєготовність військ, низький рівень якої викликав невдоволення Верховного Головнокомандувача на останній колегії Міністерства оборони.

Ющенко і Єхануров докладно обговорили можливості остаточного переходу армії на професійну основу, що передбачає комплектування ЗС виключно за контрактами:

"Президент непохитний: останній призов до війська буде проведено наступного року, далі служба в армії має стати повністю професійною, а не частково професійною, як нині".

Фото прес-служби президента

"Водночас глава держави наголосив на необхідності додаткових асигнувань на потреби армії, щоб вчасно і без втрат для обороноздатності країни перевести Збройні Сили на контрактні рейки", - додав Балога.

Він зауважив, що президент категорично висловився за те, щоб цього року на потреби армії виділити не менше 2,5% ВВП, або 22 мільярда гривень.

"Ющенко наполягатиме, щоб при остаточному коригуванні цьогорічного держбюджету були враховані додаткові кошти для Збройних Сил", – повідомив Балога.

Президент також заявив, що персонально опікуватиметься соціальними програмами армії, зокрема, спорудженням житла для військовослужбовців.

"Сьогодні міністр оборони одержав доручення представити свої пропозиції, як гарантувати дах над головою тисячам родин нинішніх військовослужбовців. Єхануров щоквартально доповідатиме главі держави про виконання житлової програми", – сказав Балога.

Говорячи про участь Міноборони у проектах з проведення Євро-2012, президент звернув увагу на необхідність ретельного обрахунку об'єктів і територій, які можуть бути передані з балансу міністерства місцевій владі і використані в інфраструктурі футбольної першості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування