Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Битву Сацюка проти Ющенка заморозили гроші

Середа, 9 січня 2008, 18:53

Адміністративний суд Києва призупинив слухання справи за позовом екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка до президента Віктора Ющенка про позбавлення військового звання генерал-майора.

Слухання призупинено до закінчення розгляду кримінальної справи за фактом надання Сацюком неправдивих біографічних відомостей про присвоєння йому військових звань, і як наслідок, незаконного одержання зарплати.

Таке рішення колегія суддів Окружного Адміністративного суду Києва винесла в середу, задовольнивши клопотання представника відповідача у суді, тобто президента, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У середу, 9 січня Окружний адмінсуд столиці почав слухання справи за позовом Сацюка до президента по суті.

У ході слухання представник позивача адвокат Віктор Петруненко наполягав на тому, що президент Ющенко мав оскаржити указ свого попередника Леоніда Кучми про присвоєння Сацюку звання генерал-майора у судовому порядку, а не скасовувати його своїм указом, тому що дисциплінарний військовий указ не передбачає позбавлення звання офіцерів вищого комскладу.

Вони, за твердженням Петруненка, можуть бути позбавлені звань за рішенням суду у випадку здійснення ними тяжких або особливо тяжких злочинів.

Також на засіданні була оголошена постанова прокуратури про поновлення розслідування кримінальної справи щодо Сацюка за фактом надання ним неправдивих біографічних відомостей про присвоєння йому військових звань, і як наслідок, незаконного одержання зарплати.

Петруненко підкреслив, що цю постанову раніше на руки він не одержав, вважає її безпідставною і збирається оскаржити в судовому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування