Порошенко і Колесников незабаром завалять Європу карамельками

6 лютого 2008, 10:58

Українські виробники кондитерських виробів вважають, що вступ України до Світової організації торгівлі є позитивним чинником для розвитку галузі.

Про це повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Для кондитерського сектора України вступ до СОТ в цілому я оцінюю як факт позитивний. Кондитерський сектор є, мабуть, найбільш технологічно розвиненою частиною нашої харчової промисловості", - сказав перший заступник генерального директора асоціації "Укркондитер" Юрій Кожанов.

Реклама:

Керівник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колісник вважає, що з урахуванням насичення внутрішнього ринку вітчизняні кондитери зацікавлені в розширенні ринків збуту.

Зокрема, низка національних виробників, таких як "АВК", Roshen, "Конті", нарощує виробництво шоколадних виробів, продукції преміум-сегмента, і зона вільної торгівлі з Європейським Союзом спростить українській продукції шлях до європейського споживача.

За прогнозами кондитерів, у короткостроковій перспективі після вступу України до СОТ очікується збільшення імпорту на внутрішньому ринку країни, але він усе-таки буде займати незначну частку.

РЕКЛАМА:

Перший заступник гендиректора "Укркондитера" відзначив, що на дрібних регіональних виробників кондитерської продукції цей фактор може вплинути.

"Вони (регіональні виробники) не так модернізовані, їх ринки збуту обмежені, немає розвиненої дистрибуції і сильних брендів...Однак ці виробники і зараз не впливають істотно на ринок, тому для кондитерської галузі в цілому це проблем не створить", – додав Кожанов.

Після вступу до СОТ українські кондитери не очікують масового приходу на вітчизняний ринок транснаціональних компаній, що до цього ще не працювали в Україні, тому що членство в СОТ не є значимим чинником у рішенні про придбання або будівництво фабрики в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: