Балога каже, що від "забавки" регіоналів доведеться позбавлятись плебісцитом

П'ятниця, 1 лютого 2008, 10:56

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що зараз потрібно проводити не референдум, а плебісцит щодо НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Україна молода", опублікованому в п’ятницю.

"У нас блокування парламентської трибуни стало милою забавою дорослих дітей, щось на зразок перформансу. Прикро, що вищий законодавчий орган замість того, щоб видавати на–гора закони, продукує лише бездіяльність під надуманими приводами", - сказав він.

"Вихід є, і він полягає тільки в пошуку компромісу. Одним із таких кроків назустріч вимогам Партії регіонів уявляється якраз проведення всеукраїнського опитування щодо ставлення суспільства до вступу України в НАТО", - зазначив він.

"Наголошу: йдеться саме про плебісцит, а не референдум, тому що референдум проводитимемо тільки після того, як нас запросять в Альянс (поки перспективи членства туманні)", - наголосив Балога.

Він додав, що треба розгорнути широке інформування людей про те, чим нині є НАТО, що робить Альянс і що нам дає приєднання до цієї організації.

"Ця кампанія має бути достатньо тривалою, щоб відповіді на запитання плебісциту давалися не з чуток і недочутих фактів, а усвідомлено, зважено, зі знанням суті справи", - додав він.

Балога також нагадав, що ідея опитування щодо НАТО вже обговорювалася під час останньої зустрічі президента зі спікером парламенту та першим віце–прем’єром.

"Цю ініціативу треба докладно проробити і цілком можна втілювати", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...